Väliaikaraportti/MyFriends
22.1.2018

Olin Try-outseissa 3/3

Voisi sanoa, että puolivahingossa minulle avautui mahdollisuus osallistua erään Turkulaisen salibandyseuran Try-outs harkkoihin kesä-heinä vaihteessa. Tämä oli omalle sydämelle uskomaton kokemus! Monestakin syystä ja nyt haluankin tässä kolmen blogin kautta avata näkökulmaa Jeesuksen opetuslapsen ja yhteisön johtajan silmin. Alla kolmas. Tässä eka ja toka.

Try-outs treeneissä tein monia huomioita ja yksi merkittävä oli tämä: Yhteinen pappeus! Joku voisi sanoa, että vain minun kaltainen kaveri voi tällaisia huomioita tehdä säbäjengin treeneissä 🙂

Tein mielestäni arvokkaan löydön: kaverit, jotka johtivat ja luotsasivat joukkuetta ovat ns. maallikoita. Käsittääkseni kukaan ei saanut palkkaa, kukaan ei ollut koulutettu tuohon tehtävään. He tekivät tiiminä ja eri porukoilla oli eri osa-alueita vastattavanaan. Ehkä joku on joskus saattanut käydä jonkun liiton koulutuksen, jos nyt sellaisia järjestetään. Muuten he toimivat hyvin oma-aloitteisesti. Okei, heillä on suurempi seura taustalla jolle vastaavat, että toiminta on läpinäkyvää ja käytös hyvää. Täts it.

Jäin miettimään, että miten me saisimme tällaisia “joukkueita” kasaan, joilla on selkeä päämäärä: voitto. Se tapahtuu yksilön taitojen harjaantumisen, yhteen hitsautumisen, yhteisen näyn ja sitoutumisen niin joukkueeseen kuin näkyyn. Mistä nämä kaverit olivat saaneet idean lähteä rakentamaan joukkuetta? Miksi juuri he olivat johtamassa? En voi keksiä mitään muuta syytä kuin että heille oli näytetty ja opetettu miten kentällä toimitaan ja miten asiat hoidetaan sen ulkopuolella ja nyt ottivat aloitetta ja johtajuutta asiassa.

Kuvittele, jos meillä olisi tällaisia kristittyjä “tiimejä”, jotka vastaavanlaisesti sitoutuisivat elämässään yhden päämäärän hyväksi: tehdä opetuslapsia ja täyttää lähetyskäsky alkaen omasta kotikaupungista. Kaikki tiimit olisivat maallikkojohtoisia ja aina kun porukka kasvaa (ja sehän kasvaa jos elämäntapa on Jeesuksen elämäntapa, sillä se on tarttuvaa) ja uusia johtajia nousisi niin syntyisi uusia tiimejä.

Suoraan sanottuna en näe muuta vaihtoehtoa lähetyskäskyn täyttymiselle kuin juuri tämä: yhteinen pappeus olisi valloillaan ja maassamme olisi Pyhän Hengen täyteydessä eläviä miehiä ja naisia, jotka toimisivat tiimeittäin rakentaen yhteisöjä “joiden yhteyteen Herra lisää päivä päivältä ihmisiä”.

Tämä on näky jolle minun sydämeni palaa! Syttyykö sinun sydämessäsi kipinä, tai jopa liekki? Liity mukaan ja ryhdy rukoilemaan elämääsi ihmisiä joihin voit sijoittaa ja joiden kanssa tiiminä rukoilla lähetysnäkyä ja toimia sen hyväksi. Toinen konkreettinen tapa on: osallistua MyFriends valmennukseen syksyn/talven aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *