Olin Try-outseissa 3/3
22.7.2017
Tule kanssamme ihanaan paikkaan
25.7.2018

Väliaikaraportti/MyFriends

Aloitimme viikko ennen joulua valtakunnallisen MyFriends -valmennuksen Ryttylän lähetyskeskuksessa. Pyysimme muutamalta valmennukseen osallistuvalta tuntemuksia ennen toista viikonloppua helmikuun alussa. Alta voit lukea Kaisan, Tiinan ja Viljamin ajatuksia.

”Vaikka ensimmäisestä koulutusviikonlopusta ei ole edes kuukautta vierähtänyt on ihana huomata kuinka monia oivalluksia olen jo tässä ajassa saanut evääksi MyFriends-elämäntavan opetteluun. Koulutuksen tiimoilta yksi isoimmista asioista, joka on saanut vaikuttaa elämääni on ollut se yksinkertainen muistutus meidän identiteetistämme Jumalan täydellisesti rakastettuin ja hyväksyminä lapsina, joissa Herran henki elää. Tämä muistutus ja pohja koko opetuslapseuselämään on tuonut todella paljon sekä vapautta että rohkeutta tällaiselle krooniselle täydellisyyden tavoittelijalle ja helposti suorituskeskeiselle ihmiselle.

Jumala on vastannut ihmeellisesti jo moniin rukouksiini antamalla minulle tilaisuuksia sekä rohkeutta kohdata ystäviäni erilaisilla tavoilla – ja myös yllättänyt aivan puskista tulevilla tilanteilla. Sain esimerkiksi heti Ryttylä-viikonlopun jälkeen tilaisuuden kertoa työpaikkani uudelle työntekijälle jotain uskostani sekä myöhemmin rukoilla hänen puolestaan. Näissä hetkissä on ollut niin rohkaisevaa muistaa se, etten ole todellakaan niissä yksin, vaan Jeesus on kanssani ja johdattaa. Ja jos rohkeus pettäisikin, niin Jumalan rakkaus minua kohtaan ei horju piirtoakaan, vaan saan jatkaa opettelua aina uudestaan ja uudestaan. Tässä hommassa ei ole deadlineja eikä valmistumispäivää.
Toinen vapauttava oivallus minulle on ollut se, kuinka oikeasti yksinkertainen tämä MyFriends- juttu oikein on. Ennen olen stressannut monia tilanteita ei-uskovien kanssa siksi, että olen yrittänut muistella jotain evankeliuminkertomisoutlinejä, sopivia argumentteja tai muita eri paikoissa oppimiani evankelioimistapoja ja niillä jotenkin päästä eteenpäin. Nyt maailmani on mullistunut, sillä kuinka yksinkertaista voikaan olla olla vain oma itsensä! Saa elää elämäänsä rukoillen arjessa tilanteita, jotka Jumala itse avaa ja ennalta valmistaa ja tilaisuuden tullen kysyä, jos saisi rukoilla jonkun puolesta ja luottaa siihen, että Jumala vastaa tahtomallaan tavalla ja johdattaa siitä eteenpäinkin.”

Kaisa Hartikka, Helsinki 25v.

My Friends -valmennuksen myötä olen löytänyt syvemmän merkityksen ja uudenlaista konkretiaa siihen, miksi ja miten puhua ystävilleni Jeesuksesta tai ylipäätään Raamatusta. Lähetyskäsky on muuttunut mielekkääksi konkretiaksi ja innostavaksi elämäntavaksi. Silti se myös välillä pelottaa. Olen tietoinen siitä, miten vähään itse kykenen. Tiedän tarvitsevani rukoustukea, joka puolestaan on rohkaissut pyytämään sitä. Kaksi ystävääni ovat lupautuneet rukousystävikseni. Minun kohdalleni Jumala on johdattanut erään nuoren naisen, joka haluaa oppia tuntemaan Jeesusta. Sovittiin ensimmäiset DBS -treffit viikolle 7. Se tuntuu yhtäaikaa epätodelliselta ja innostavalta. Samoin olen saanut sydämelleni kaksi muuta ei uskovaa ystävääni, joista toisen puolesta sain muutama päivä sitten rukoilla, kun olimme kahvilassa hörppimässä fruitiet kuntosalin jälkeen. Jumalan johdatus on tuntunut hyvin konkreettiselta ja samalla muistuttanut siitä miten hienosti Hän ohjaa asioita ja lopulta ottaa myös tulosvastuun. Minun tehtäväni taitaa olla pitää sydän, silmät ja korvat auki ja välillä yrittää sanoa jotakin. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa koulutusviikonloppua!

Tiina Ruisaho, Lahti 36v.

Useamman vuoden ajan olen kokenut hetkiä, jolloin on tullut ajatus, että tulisi kertoa vaikka vastaantulevalle ihmiselle Jeesuksesta kadulla kulkiessa, mutta miten lähestyä heitä? My Friends- valmennuksen (MF) kävi ensin vaimoni ja hän kertoi sen olleen hyvä. Asiaa en silloin kovin paljoa miettinyt, ehkä olin hieman epäilevä silloin. Turun Varikkoyhteisössä on MF ollut esillä vuoden 2017 aikana tasaisesti ja vähitellen innostuin ajatuksesta osallistua valmennukseen. Joulukuu 2017 oli käänteentekevää omassa ajattelussa MF -valmennuksen ensimmäisen viikonlopun yhteydessä.

Valmennuksessa merkittävin asia, joka muutti ajatteluani oli se, miten ymmärsin mahdollisuuksien olevan lähellä ihmisten kohtaamisten suhteen. Ymmärsin ensi kertaa myös sitä, että me Jeesuksen seuraajat saamme todella olla vapaita ihmisten seurassa ja kertoa omista kokemuksista, eli mitä kaikkea me saamme Jeesukselta omaan elämäämme. Voidaan puhua askeleista, joita tässä kuvaan numeroin. 1. Olen oppinut, että rukoilu on perusta ja sitä kannattaa harjoittaa päivittäin asioiden ja ihmisten suhteen. Tarkoitan tällä hyvin yksittäisiä ja nopeita tilanteita 2. On hyvä pyytää Jumalalta ihmisiä, joita voi/saa kohdata rakkaudella ja siunata heitä. 3. Jos tai kun sydämelle tulee ihminen, jota lähestyä, niin on hyvä kysyä Jumalalta, millä tavoin lähestyn ihmistä (MF- opetuksesta love, pray, care)? Käytännön tasolla olen saanut tuoda muutaman ihmisen nimen esille pienryhmässä ja pyytänyt rukoustukea muilta, kun sovin kohtaamisia kyseisten ihmisten kanssa. Olen saanut kertoa ei-uskoville kavereille MF-valmennuksesta ja keskustella Jeesuksesta heidän kanssa ja kerran jo lukenut Raamattua yhden ei-uskovaisen kaverin kanssa.

Viljami Vuorinen, Paimio 31v.

Vau! Jumala tekee työtä meissä, pienin ja vakain askelin. Joskus suurinkin! Hän sen tekee!

1 Comment

  1. Hei, tämä on kommentti.
    Poistaaksesi kommentin, kirjaudu sisään ja lue artikkelin kommentit. Jokaisen kommentin kohdalla on linkki, josta voit halutessasi muokata tai poistaa kommentin.
    Kommentoijien avatarit tulevat Gravatarista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *